Kroppen och knoppen hör ihop

Vårat huvud och våran kropp är inte två vitt skilda ting. De hör ihop och påverkar varandra i allra högsta grad på både gott och ont. Hur vi tänker och arbetar med vår hjärna kommer att påverka och sätta spår i kroppen. På samma sätt kommer också hur vi tar hand om och använder våran kropp ha betydelse för det som händer i huvudet på oss. De situationer och händelser vi är med om i livet kommer inte bara påverka vårat mentala mående utan även det fysiska, kroppsliga.

När vi utsätts för påfrestande livshändelser eller upplevelser kan det göra oss nedstämda, vi kan bli oroliga, rädda eller stressade. Det kan också göra att vi utvecklar ogynnsamma andningsbeteenden eller får smärt- eller spänningsproblematik. Till och med våran andning, hållning och rörelsemönster kan påverkas negativt.

Lyckligtvis kan vi dock även påverkas positivt av goda och njutbara upplevelser. Uppmuntrande, stärkande livserfarenheter kan få oss att vilja sträcka på oss och ta plats i vår omgivning. De kan få andningen att kännas fri, ledig och obehindrad och kroppen att kännas lätt och smidig.

Givetvis kommer alla människor genomgå en mängd både positiva och negativa upplevelser. När vi saknar adekvata verktyg för att hantera de negativa kan de dock sätta spår i oss, både mentalt och kroppsligt.

När man har förståelse för att huvudet påverkar kroppen och vice versa kan man använda detta till sin fördel för att må bättre. Genom att sträva efter att äta hälsosam mat, ge sömnen hög prioritet samt ägna oss åt regelbunden fysisk träning kommer vi inte bara må bra i kroppen utan även knoppen. Vi kommer att ge oss bästa förutsättningar för att känna oss starkare, piggare, mer känslomässigt balanserade och klartänkta.

Jag återkommer till detta mera i kommande inlägg…

/R

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: