Minska prokrastinering

Psykiatrikern Anders Hansen (som bl a skrivit böckerna ”Hjärnstark” och ”Skärmhjärnan”) skriver i sin bok ”Fördel ADHD” att personer med ADHD ofta använder uppskjutarbeteende som en strategi för att lyckas ta sig an en mer krävande uppgift. Genom att vänta med att sätta igång tills det nästan är för sent skapar man sig tillräcklig motivation och koncentration för att ta itu med uppgiften precis innan deadline. (kolla sidan 101)

Jag tror själv att det är precis så det fungerar. Jag tror dock att det är viktigt att understryka att den här strategin oftast inte fungerar helt smärtfritt. Under de dagar, veckor eller månader som man skjuter upp det där som man egentligen borde göra, så kommer med jämna mellanrum det dåliga samvetet göra sig påmint. Även om strategin att skjuta upp på ett sätt kan sägas fungera, så kommer det alltså också med en period av en hel del ångest och lidande.

Jag tror därför det är bra att öva på att dela upp påfrestande projekt i mindre delar (som jag även skrivit om här) men också att lära sig att planera i god tid innan. Det är troligtvis förväntansångesten som gör att vi skjuter upp saker, men förväntansångest betyder också att vi farhågor om någonting. Det betyder inte att vi med säkerhet vet hur någonting kommer att bli. Genom att ta för vana att direkt när vi får till oss en påfrestande uppgift, sätta sig ned och fundera över vad den egentligen kommer att innebära, så tror jag att vi kan minska vår förväntansångest och därmed alltså också vårat uppskjutarbeteende.

Vår hjärna är (som jag tidigare skrivit om här) skapad för att förutspå faror och hot i syfte att skydda oss. Därför är den vältränad och duktig på att överdriva potentiella hot och få dom att framstå som värre än vad de troligtvis är, för säkerhets skull liksom. Bättre fly än illa fäkta. Kan vi kasta lite ljus på de förväntade hoten så kan vi ofta se att de nog trots allt inte verkar så farliga. Kan vi skapa oss en överblick över vad uppgiften faktiskt innebär, istället för att oroa oss utifrån farhågor, så kanske vi upptäcker att den inte var något att noja inför.

Testa gärna att ta papper och penna, skriv ned i punktform vad som behöver göras och kanske några ord om hur du skulle kunna gå tillväga. Börjar man direkt när man får uppgiften kanske man har långt kvar till deadline och då gör det ju heller ingenting ifall det verkar övermäktigt för tillfället. Plötsligt har man god tid att planera.

I mitt personliga tycke är det nästan aldrig jobbigt när man väl sitter ned och gör detta, dvs när man väl satt sig ned för att skriva. Det jobbiga är att komma dit, att ta pennan och sätta sig ned. Och det är faktiskt så att även det handlar om just prokrastinering.

Lycka till!

/R

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: