Ibland kan sunt förnuft räcka långt! :-)

Hej du som läser!

Ett kort och spontant inlägg. Läste precis denna artikel som handlar om att olika nyhetssajter börjat rapportera om att det är viktigt att sträva efter goda levnadsvanor för att skydda sig mot Covid-19. Jag tyckte det var ganska kul när jag klickade mig igenom de olika sidorna, bland annat svenska dagbladet och WHO (världshälsoorganisationen) för att se att de var daterade så sent som i slutet av augusti 2020.

Själv skrev jag om samma sak redan den 7 maj 2020 i mitt inlägg om levnadsvanor och Covid-19! Jag baserade det jag då skrev inte på några specifika artiklar, utan bara vad jag tyckte var sunt förnuft. Det är en av förmånerna med att skriva som privatperson och inte vara kopplad till någon institut eller organisation. Och visst är det väl skönt att det sunda förnuftet ibland kan föregå vetenskapen!? 🙂

Ännu mer roligt är att följande text står citerat:

Ingen kan äta eller motionera sig till ett skydd mot att bli smittad av corona eller andra virus. Men genom att ge sitt immunförsvar bästa möjliga förutsättningar går det att minska risken att bli svårt sjuk, menar experter.

Och att jag i min text från 7 maj har skrivit så här:

”…viktigt att inte tappa bort våra gynnsamma vardagsrutiner och levnadsvanor. Om vi har hälsosamma kost– och sömnrutiner samt regelbundet ägnar oss åt fysisk träning ger vi kroppen bästa möjliga förutsättningar att mota yttre hot och hålla oss friska genom ett starkt immunförsvar.”

Med andra ord är jag tydligen en ”expert” om man ska lita på det första citatet! 😉 Jo man tackar ja!

Jag ville bara dela med mig då jag tyckte det hela var lite roligt 🙂
Återigen, ta hand om dig, och de du känner ❤
Tack för att du läser.

/R

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: