Levnadsvanor & covid-19

Vi lever alla för tillfället i en märklig tid, en tid präglad av isolering, död och hälsoångest. En gemensamt delad oro för att vi själva eller anhöriga ska råka illa ut av coronaviruset. Vi kan inte riktigt leva som vi brukar och behöver tänka efter en extra gång inför varje aktivitet eller vardagssyssla.

Idag finns ännu inget botemedel mot coronaviruset och det är viktigt att följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer för att skydda oss själva och andra. Vi behöver t ex vara extra noga med att ha goda hygienrutiner, hålla avstånd till andra människor och stanna hemma när vi är sjuka.

Mitt uppe i allt detta är det samtidigt viktigt att inte tappa bort våra gynnsamma vardagsrutiner och levnadsvanor. Om vi har hälsosamma kost– och sömnrutiner samt regelbundet ägnar oss åt fysisk träning ger vi kroppen bästa möjliga förutsättningar att mota yttre hot och hålla oss friska genom ett starkt immunförsvar. När vi tar hand om vår fysiska och psykiska hälsa gör vi vad vi kan med vårat allra mest värdefulla verktyg – kroppen. Och det är extra viktigt just nu, att vi tar hand om oss själva när inga vaccin eller andra botemedel för tillfället finns mot coronaviruset.

Så om det är möjligt att hålla oss till goda levnadsvanor gällande kost, sömn och motion utan att ta onödiga risker för oss själva eller andra, så kan det nu vara viktigare än någonsin tidigare.

Ta hand om dig, och de du känner ❤

/R

2 reaktioner till “Levnadsvanor & covid-19

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: